Phone +48 (32) 707-10-45

MAIN MENU

  • Chrzanowy łosoś z miodem i chilli
    Łosoś pieczony w chrzanie i miodzie, podawany z ryżem, warzywami i sosem poramańczowym z imbirem i chilli
    Grilled salmon with horseradish and honey, served with rice, vegetables and spicy - orange sause
  • 42 PLN / 200g
  • Łosoś z grilla w sosie szczypiorkowym
    W przepysznym sosie ze świeżego szczypiorku w towarzystwie ziemniaczanych gratin
    Grilled salmon in a delicious sause with fresh chives, accompanied by potato gratin
  • 42 PLN / 200g
  • Pstrąg z pieca z boczniakiem
    Podawany na delikatnych grillowanych warzywach z aromatyczną oliwą z chilli i grzankami
    Grilled tout served on grilled vegetables with aromatic oil with chilli and oyster mushroom
  • 40 PLN / 350g
  • Stek wołowy
    Podawany z grillowanymi warzywami, boczniakiem i glazurowanymi ziemniakami z pieca
    Beef steak with vegetables, oyster mushroom and roasted potato
  • 60 PLN / 200g
  • Kurczak FIT
    Beztłuszczowy kurczak podawany w sosie z pestek dyni i gołączkiem z kapusty włoskiej, faszerowany kaszą pęczak
    Low-fat chicken, served in a pumpkin seeds sause and cabbage roulade stuffed with buckwheat groats
  • 38 PLN / 180g
  • Rolada wołowa
    Tradycyjna wołowa rolada śląska z modrą kapustą i kluskami śląskimi
    Traditional silesian beef roulade with red cabbage and potato dumplings
  • 35 PLN / 180g
  • Pieczone żeberka
    Podawane w sosie barbecue w otoczeniu frytek steakhouse i kolbą kukurydzy
    Ribs in barbecue sause served with steakhouse fries and corncab
  • 35 PLN / 200g
  • Schab z kością
    Kruchy kotlet schabowy podawany z frytkami steakhouse i mizerią
    Ribs in barbecue sause served with steakhouse fries and corncab
  • 29 PLN / 220g
  • Filet serowy
    Filet z kurczaka sous vide w sosie serowym podawany z warzywami ratatouille
    Sous vide chicken fillet served with vegetable ratatouille, potatoes and cheese sauce
  • 34 PLN / 180g
  • Polędwiczki w sosie borowikowym
    Delikatne polędwiczki wieprzowe w aksamitnym sosie z borowików, podawane z gołąbkiem z kaszą pęczak
    Delicate pork tenderloin with boletus sause and cabbage roulade stuffed with buckwheat groats
  • 38 PLN / 180g
  • Polędwiczki w brandy
    Polędwiczka wieprzowa w aromatycznym sosie z brandy, podawana z ziemniaczanym gratin oraz sałatą z pomidorów cherry i sosem balsamico
    Pork tenderloin in aromatic brandy sauce, served with potato gratin and cherry tomatoes sprinkled with balsamico sauce
  • 38 PLN / 180g
  • Swojskie placki ziemniaczane
    Podawane z gulaszem wołowym, przekładane żółtym serem
    Homemade potato pancakes with beef stew and cheese
  • 30 PLN / 400g
    Restaurant menu in online version

    VIEW OUR MENU

    Portowa Restaurant is a special place carrying their guests on a journey through Silesian and European cuisine.
    It is a place that should necessarily be on your list of culinary experiences in Gliwice.