Tel. +48 (32) 707-10-45

MENU DESERY

  • Przysmak SABY
    Jabłko z kajmakiem schowane w kruchym ieście, podawane na ciepło z lodami z białej czekolady
    Hidden apple with butterscotch in fragile pastry, served warm with white chocolate ice cream
  • 17 PLN / 120g
  • Beza
    Kawowe mascarpone, likier pomarńczowy
    Meringue, coffee flavour mascarpone, orange liqueur
  • 16 PLN / 120g
  • Tiramisu
    Na bazie tradycyjnego włoskiego deseru z serkiem mascarpone z dodatkiem aromatycznego espresso, likieru amaretto oraz odrobiny brandy i rumu
    Based on a traditional Italian dessert with mascarpone cheese aong with aromatic espresso, amaretto liqueur and a bit of brande and rum
  • 16 PLN / 150g
  • Panna cotta pistacjowa
    Mus mandarynkowy, piasek korzenny
    Pistacchio panna cotta, mandarin mouse, spiced biscuits sand
  • 16 PLN / 110g
    Menu restauracji w formie elektronicznej

    ZOBACZ NASZE MENU

    Restauracja Portowa w Gliwicach to szczególne miejsce przenoszące swych Gości w podróż po kuchni śląskiej i europejskiej.
    Oferujemy doskonałe potrawy kuchni śląskiej oraz europejskiej, przyrządzone w sposób tradycyjny z nutką nowoczesnej aranżacji.