Tel. +48 (32) 707-10-45

MENU DESERY

  • Przysmak SABY
    Jabłko z kajmakiem schowane w kruchym ieście, podawane na ciepło z lodami z białej czekolady
    Hidden apple with butterscotch in fragile pastry, served warm with white chocolate ice cream
  • 15 PLN / 120g
  • Tarta karmelowa z solą morską
    Caramel tart with sea salt
  • 12 PLN / 120g
  • Tiramisu
    Na bazie tradycyjnego włoskiego deseru z serkiem mascarpone z dodatkiem aromatycznego espresso, likieru amaretto oraz odrobiny brandy i rumu
    Based on a traditional Italian dessert with mascarpone cheese aong with aromatic espresso, amaretto liqueur and a bit of brande and rum
  • 16 PLN / 150g
  • Lody naturalne
    Swojskie lody robione na naturalnych produktach z dodatkiem prawdziwej bitej śmietany i polewy karmelowej
    Homemade ice cream based on natural products with the addition of real whipped cream and caramel topping
  • 15 PLN / 140g
    Menu restauracji w formie elektronicznej

    ZOBACZ NASZE MENU

    Restauracja Portowa w Gliwicach to szczególne miejsce przenoszące swych Gości w podróż po kuchni śląskiej i europejskiej.
    Oferujemy doskonałe potrawy kuchni śląskiej oraz europejskiej, przyrządzone w sposób tradycyjny z nutką nowoczesnej aranżacji.