Tel. +48 (32) 707-10-45

MENU PRZYSTAWKI

  • Carpaccio wołowe
    Płatki marynowanej polędwicy wołowej, rukola, kapary, parmezan, oliwa z chilli, paluszki grissini
    Carpaccio as marinated sirloin slices with a bouquet of colorful salad, accompanied by capers and parmesan cheese with chilli olive oil, grissini bread
  • 26 PLN / 80g/40g
  • Tatar wołowy
    Z żółtkiem, drobno siekaną cebulką, ogórkiem i pieczarką konserwową
    Beef tartare served with yolk, chopped onion, pickles and canned champignons
  • 27 PLN / 130g/60g
  • Krewetki black tiger
    Krewetki smażone na oliwie chilli z czosnkiem, białym winie oraz pietruszką
    Shrimps fried in chilli olive oil with garlic, white wine and parsley, served on a mini pan with croutons
  • 32 PLN / 8szt
  • Śledź w oleju
    Śledź w oleju z cebulką i pieprzem młotkowanym
    Traditional herring in oil with onion and hammer pepper
  • 15 PLN / 100g/30g
  • Śledź w śmietanie
    Z jabłkiem, suszoną morelą, chrzanem, cebulką oraz koperkiem
    Herring in cream, apple, dried apricot, horseradish, onion and dil
  • 20 PLN / 100g/30g
    Menu restauracji w formie elektronicznej

    ZOBACZ NASZE MENU

    Restauracja Portowa w Gliwicach to szczególne miejsce przenoszące swych Gości w podróż po kuchni śląskiej i europejskiej.
    Oferujemy doskonałe potrawy kuchni śląskiej oraz europejskiej, przyrządzone w sposób tradycyjny z nutką nowoczesnej aranżacji.