Carpaccio wołowe
Marynowana poledwica wolowa, rukola, kapary, parmezan, oliwa z chili i czosnkiem, paluszki grissini
marinated sirloin slices, rucola, capers, parmesan cheese, olive oli with garlic, grissini bread
46 PLN / 80g / 40g
Tatar wołowy
Żółtko, cebula, ogérki konserwowe, pieczarki konserwowe, musztarda
Beef tafare, yolk, onion, pickle, canned champignons, mustard
49 PLN / 140g / 60g
Krewetki black tiger
Oliwa chili, czosnek, biate wino, pietruszka, grzanki, papryka chili
black tiger shrimps, chili olive oil, garlic, white wine, parsley, croutons, chili pepper
55 PLN / 8szt
Skrzydełka
W miodowo - pikantnej glazurze, nachos, sos barbercue, sos bekonowy
Honey- spicy glazed chicken wings
36 PLN / 500g
Deska wiejska
Smalec, ogérki kiszone, swoijskie wedliny, pasztet, ser wedzony
Lard, pickled cucumbers, pork pate, homemade ham, smoked cheese
70 PLN / 600g
Zestaw piwny
10 krążków cebulowych, 4 hot chili cheese, 4 philadelphia cheese, 6 nuggets, 4 nuggets cheese, frytki belgijskie, sosy: bekonowy, salsa, andaluzyjski
10 onion rings, 4 hot chili cheese, 4 philadelphia cheese, 6 nuggets, 4 nuggets cheese, fries, dips: bacon, salsa, andalusian
70 PLN / 600g
Flammkuchenn
1. serowa / 2. boczek,cebula, sos śmietanowy / 3. pomidor, papryka, pieczarka /4. szynka, ser
1. cheeses / 2. bacon, onion, cream sauce / 3. tomato, pepper, champignon / 4. ham, cheese
38 PLN / 22/30cm
Szczegółowa lista alergenów dostępna w restauracji lub na stronie www.restauracjaportowa.pl w wersji elektronicznej menu (pdf)