Tel. +48 (32) 707-10-45
MENU RESTAURACJI PORTOWEJ

Kuchnia śląska – Gliwice

Restauracja Portowa, zlokalizowana przy Hotelu Malinowski w Gliwicach, jest jedną z najlepszych restauracji oferujących kuchnię śląską w Polsce. W 2016 roku, jako jedyna restauracja z Gliwic, zostaliśmy laureatami bardzo prestiżowego i cenionego plebiscytu Poland 100 Best Restaurants, uzyskując nagrodę Best Award of Excellence, czyli dwa widelce. Nagrody przyznawane w tym rankingu trafiają wyłącznie do miejsc sprawdzonych, wysoko ocenianych i szanowanych przez ekspertów kulinarnych oraz Gości. Restauracja Portowa zachwyca nie tylko przepysznymi daniami kuchni śląskiej i europejskiej, ale również profesjonalną obsługą i wyjątkowym wystrojem. Wnętrze przypomina środek okrętu, każdy z trzech poziomów naszej restauracji jest nawiązaniem do pokładów statku.

Restauracja Portowa – najlepsza kuchnia śląska w Gliwicach

W Restauracji Portowej serwujemy tradycyjne dania kuchni śląskiej, a także nowoczesne potrawy inspirowane smakami południa Europy. Na wydawanych przez nas talerzach królują mięsa - steki wołowe, schab, żeberka czy kaczka. Wtórują im doskonałe potrawy z ryb morskich i słodkowodnych oraz aromatyczne włoskie makarony. W Restauracji Portowej kuchnia europejska miesza się z polską tradycją – włoskie penne podajemy z sosem z polskich grzybów leśnych, a wśród przystawek tatar sąsiaduje z pieczonymi ślimakami. Miejsce dla siebie znajdą u nas zarówno tradycjonaliści, jak i miłośnicy nowoczesnych, wyszukanych smaków.

Jesteśmy zlokalizowani przy Drogowej Trasie Średnicowej, niedaleko Parku Handlowego Arena. Miejsce jest bardzo dobrze skomunikowane, dzięki czemu z centrum Gliwic można do nas dojechać w ciągu kilku minut. Warto wybrać się w tę krótką podróż, by posmakować kuchni śląskiej w najlepszej odsłonie. Zapraszamy!

Menu restauracji w formie elektronicznej

ZOBACZ NASZE MENU

Restauracja Portowa w Gliwicach to szczególne miejsce przenoszące swych Gości w podróż po kuchni śląskiej i europejskiej.
Oferujemy doskonałe potrawy kuchni śląskiej oraz europejskiej, przyrządzone w sposób tradycyjny z nutką nowoczesnej aranżacji.